Linkbuilding is een geleidelijk proces, maar het kan je helpen bovenaan in Google te komen als je het goed doet. Het doel is om links naar jouw site op te bouwen op andere websites van hoge kwaliteit en met een hoge autoriteit. Bloggen is een uitstekende manier om backlinks op te bouwen. 

Wat is een linkbuilding strategie?

Een linkbuilding strategie is een manier om backlinks naar jouw website te bouwen vanaf andere websites. Google vertrouwt op deze backlinks om te bepalen hoe belangrijk jouw website is. Sites met links van websites met een hoge autoriteit scoren hoger in Google. Het schrijven van blogposts is een goede manier om links naar jouw website op te bouwen.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Zoekmachines gebruiken backlinks om de positie van zoekmachines te bepalen en welke websites op de eerste pagina van de zoekmachine worden weergegeven. Pagina's op de eerste plaats in de Google SERP's hebben 3,8 meer backlinks dan pagina's op plaatsen 2-10. Google

Google kijkt bij het bepalen van je ranking naar het aantal links dat terug leidt naar je website. Hoe meer betrouwbare, hoogwaardige, gezaghebbende links je krijgt, hoe beter. 

Gastbloggen

Een uitstekende manier om een ??backlink te krijgen, is door een blogbericht te plaatsen op een website met een vergelijkbaar publiek als het jouwe. Volgens een onderzoek uit 2021 schrijft 60% van de bloggers 1-5 gast berichten per maand. 

Word actief op sociale media 

Zorg dat je actief bent op social media. Deel berichten, afbeeldingen en updates. Dit verhoogt de betrokkenheid en stelt jouw merk bloot aan meer mensen die jouw beste berichten met hun doelgroep kunnen delen. Gebruik bron links van vertrouwde sites.

Broken link-strategie

Veel websites hebben links naar bronnen die niet meer bestaan. Je kunt contact opnemen met deze websites en ze naar jou laten linken. Als een website bijvoorbeeld een link bevat naar het blogbericht van een andere website over SEO, maar dat bericht is een broken link, dan kun je contact opnemen met die website en hen die link naar jouw SEO-bericht laten omzetten.

Laat je persoonlijke merk groeien

Post consequent. Mensen zullen naar je linken naarmate je merk groeit. Als je inhoud van hoge kwaliteit plaatst, zullen mensen teruglinken. Je krijgt 97% meer inkomende links en verbetert jouw positie in zoekmachines door consistent te bloggen.

Controleer backlinks van concurrenten

Focus op het verkrijgen van backlinks van websites met een hoge domein- en pagina-autoriteit. Neem contact op met deze websites en laat ze ook naar jou linken. 

Bewaak jouw backlinks 

Gefeliciteerd met het krijgen van een backlink, maar zorg ervoor dat je je backlinks in de gaten houdt, want ze kunnen verdwijnen. Het bouwen van links is een geleidelijk proces en kost tijd. Als je hulp nodig hebt bij het verkrijgen van backlinks, boek dan een gesprek met een SEO-expert zoals Seeders. Ze zullen je door het proces leiden en je positie helpen verbeteren.